dimecres, 28 de juliol del 2010

- II Trobada de llaüts clàssics. S'Estelella (Llucmajor).


La trobada celebrada el cap de setmana passat ha permès als participantas gaudir d'unes bones jornades de navegació per la costa de Llucmajor.
El Pandora, San Antonio de Padua, Savanna, Santa Bàbara, Balear i Alzina foren les embarcacions, provinents de la badia de Palma, que es reuniren el dissabte, a les set del dematí davant el cap Enterrocat, per anar a motor tots junts cap a s'Estelella. Amb una mar tranquil·la es poguè gaudir de la costa llucmajorera. Regana, es cap Blanc, Cala Pí, Vallgornera i finalment s'Estelella.
Les barques s'aproparen al Club Nàutic s'Estanyol per embarcar la gent que no poguè fer la navegació matinal. Fou el moment en que entrà un embat bastant fresquet, la qual cosa va fer que només sortissin a navegar a vela la Balear, l'Alzina, el Santa Bàrbara i el Savanna. Poc després, des de Portopetro, arribaren el Joe, a motor, i el Cap Sarral a vela.
El Cap Sarral, de vint-i-cinc pams d'eslora, va fer les 20 milles que hi ha des de Portopetro integrament a vela en quatre hores. Chapeau!!!!
Al vespre es va celebrar una torrada a les terrasses del Club Nàutic s'Estanyol on es lliuraren als participants uns obsequis confeccionats per l'Escola Taller de mestres d'aixa del Consell de Mallorca, i unes samerretes. Els patrons del San Antonio de Padua i del Joe oferiren un recital de xeremia, tamboret i flabiol que animà la vetlada.
El diumenge dematí s'oferí als participants un berenar de suc de fruita, "croissants", ensaïmades i cafè amb llet. Desprès, amb un ventet fresc de Migjorn, sortiren a navegar a vela la Balear, l'Alzina, el Savanna i el Cap Sarral. Als voltants de les dues totes aquestes embarcacions fondejaren per dinar i prendre un bany davant s'Estelella, on també hi estaven fondejades el xabec Rafael Verdera i tres embarcacions d'època, amb la qual cosa es va formar una concentració d'embarcacions tradicionals bastant remarcable.
Després del dinar les embarcacions participants a la trobada tornaren als seus respectius ports.
A la pàgina FOTOGRAFIES/2010 d'aquest web ja podeu veure les fotografies que van aportant els participants a la trobada.