dijous, 19 d’agost del 2010

- Proposta d'ubicació del Museu Marítim.

El partit polític "ENTESA PER MALLORCA", mitjançant un comunicat de premsa, informa de la inclusió en el seu programa electoral d'una nova proposta per a la ubicació del Museu Marítim.


ENTESA PER MALLORCA PROPOSARÀ, AL SEU PROGRAMA ELECTORAL, LA INSTITUCIÓ DEL MUSEU MARÍTIM.
Entesa per Mallorca inclourà al seu programa electoral per Palma la creació del Museu Marítim amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni marítim històric i cultural i les influències que té la Mar sobre la nostra personalitat.
Entesa per Mallorca considera molt important que els ciutadans coneguin la riquesa patrimonial de la qual gaudim sobre la Mar i l’activitat que genera. La construcció d’embarcacions característiques de les Balears i les tècniques artesanals que s’utilitzen. Entesa per Mallorca també proposarà al seu programa electoral que l’Escola de Mestres d’Aixa estigui ubicada al Museu Marítim.
Juntament amb l’exposició d’embarcacions típicament mallorquines, Entesa per Mallorca considera molt important donar a conèixer la importància de l’Escola Mallorquina de cartografia.
Les tècniques i les arts tradicionals de pesca i les troballes arqueològiques de les quals disposam haurien de tenir presència al Museu Marítim.
Entesa per Mallorca considera prioritària la construcció d’aquesta instal·lació tant des del punt de vista cultural com turístic. Entesa per Mallorca proposarà al seu programa electoral que aquest museu tengui la seva ubicació a les instal·lacions municipals de la Torre d’en Pau.
La Torre d’en Pau és una antiga fortalesa militar construïda el segle XIX que en la actualitat està en una situació de degradació. És un espai de propietat municipal amb una situació privilegiada. Aquestes instal·lacions tenen 20.424 metres quadrats de superfície interior i 21.173 metres quadrats de superfície perimetral. Espai suficient per contenir tots els elements que han de formar part d’un museu que estigui a l’alçada de la tradició marítima de Mallorca i les Illes Balears.

Si voleu veure un exemple de museu marítim us recomanem una visita pel web de La Cordiere Royale a Rochefort (França).