dimecres, 3 d’agost del 2011

- III Trobada d'embarcacions tradicionals. S'Estelella-Llucmajor-Mallorca


Degut a la recopilació de les fotografien que ens han anant enviant, amb un poc de retard us feim cinc cèntims del que succeí el cap de setmana passat a la "III Trobada d'embarcacions tradicionals de s'Estelella".
Tot seguint el que esteia programat, el dissabte dia 23 a les set del dematí,  les embarcacions participants procedents dels diferents ports de la badia de Palma s'anaren reunint al Cap Enterrocat - unes més puntuals que d'altres- per tal de partir cap a s'Estanyol. Les embarcacions que comparegueren foren les següents: "Nabab", "Santa Bàrbara", "Savanna", "San Antonio de Pádua", "Alzina", "Balear" i "Brandó".

El temps ens respectà i poguérem gaudir d'una meravellosa navegació pels voltants dels penya-segats de la costa llucmajorera.


Després de voltar el Cap Blanc i abans d'arribar al lloc de destí, la flota, encapçalada per la "Balear", fondejà als voltants de la Cala en Paiàs, molt a prop de la Punta Plana.

Eren passades les deu i mitja del dematí i començava a haver talent entre els navegants. La majoria de la gent es concentrà a l'espaiosa coberta de la Balear i tothom compartí el menjar que duia. Després, en Xavier Mulet ens delectà a tots fent sonar la xeremeia a bord del llaüt centenari "San Antonio de Pádua".

Una bona capbussada en unes aigües transparents i a les onze i mitja partiren cap a s'Estanyol on ens esperaven per embarcar la resta dels tripulants.


Als voltants de la una del migdia tornàrem a sortir per fer una bona navegació a vela per aquest meravellós entorn fins a Ses Covetes, on donàrem la volta cap els escars de s'Estelella. Durant aquesta navegació s'afegiren a les embarcacions anomenades abans, el "Boa Nerge" de Sa Ràpita", el "Pandora" de Cala Gamba i el "Cala Sarral" d'en Jaume Bonet de Portopetro.

Com cada any, a n'en Jaume Bonet i al seu llaüt de 25 pams no els fa res fer les devuit (18) milles que hi de Portopetro a s'Estanyol, tots sols. Vagi des d'aquestes línies, el nostre reconeixement i admiració.
Cala Sarral
 Als voltants de les tres de l'horabaixa ens reunirem davant els escars de s'Estelella, on la "Balear" fou la primera barca que hi fondejà, a la qual s'hi anaren abarloant fins a vuit barques més, entre elles el "Riete" d'en Diego Huguet que va venir des de Sa Ràpita.  Això va fer que fóssim onze les embarcacions participants a la trobada d'enguany. La resta de barques participants fondejà a prop.

 Una altre vegada la coberta de la "Balear" es convertí en el centre de reunió de les tripulacions participants. Erem més d'una cinquantena de persones les que, en un ambient de companyonia, compartirem menjar, beguda i experiències. Més d'un aprofità per prendre un bony bany.
A les sis de l'horabaixa salpàrem les àncores per dirigir-nos al port del Club Nàutic s'Estanyol, on ja ens tenien reservats els llocs d'amarrament.


A les nou del vespre el Club anfitrió oferí una torrada als participants en el decurs de la qual les autoritats assistents i els representans dels clubs organitzadors lliuraren als patrons de les embarcions participants un obsequi realitzat per l'Escola-Taller de Mestres d'Aixa del Consell de Mallorca encapçalada pel mestre d'aixa Jaume Cifre.

La vetlada acabà amb la sonada de xeremies a càrrec del nostre company Xavier Mulet i els seus amics xeremiers que no es volgueren perdre aquest esdeveniment.
El diumenge dematí, a les nou, s'oferí a les tripulacions participants un berenar de café amb llet amb ensaïmades o croissants, però quan va ser l'hora de fer-se a la mar, el temps es mostrà molt inestable i es decidí donar per acabada la trobada. Tot i això, en Jaume Amengual aprofità per oferir un taller de com foradar corns per fer-los sonar.

La trobada d'enguany ha deixat un bon record entre la gent que hi ha participat i els organitzadors. Esperem que es mantingui el mateix nivell per a l'edició de l'any que ve. Fins llavors.
Podeu consultar les fotografies de la trobada a la pàgina "FOTOGRAFIES" del nostre web