dilluns, 11 de juny de 2012

- Projecció de la pel·licula "La Ley del mar"

 
Projecció de la pel·lícula "La Ley del Mar" al Club Diario de Mallorca (carrer Puerto Rico. Poligon de Llevant), el dijous dia 14 de juny a les 19,00 h.
Aquest sera el primer film d'un cicle de cinema anomenat: "Les illes i el mar" una mirada cinematografica al patrimoni maritim de les illes , organitzat per l'Associació mestres d'aixa i l'Associació de vela llatina de Mallorca. Es la primera projecció d'un cicle obert a propostes i suggeriments, tot i que falta definir altres films, que tant poden ser amateurs, com a documentals. La idea es projectar com a mínim una filmació rodada a cada una de les illes, i que també es pugui veure a Menorca a través d'unes converses que tenguerem amb els Amics de la Mar de Menorca.
La ley del mar es va rodar a Eivissa l'any 1950 amb la direcció de Miguel Iglesias Bonn, en la qual es reflecteixen els antics costums Eivissencs del festeig pagès, formes d'heretament i costums i normes dels pescadors i de la gent del mar. La pel·licula està centrada a Santa Eulària, i el seu puig de Missa, amb escenes de la vila, de la costa i la mar, i algunes altres rodades a Vilassar de Mar.
Aquest film s'havia donat per perdut fins que darrerament se'n trobaren diferents fragments en molt mal estat a la Filmoteca Española, on es restaurà, ara fa pocs anys.
Ja sabeu, una bona oportunitat per viatjar en el temps i veure antigues imatges i costums de la gent de la mar a les illes. 
Us hi esperem.