dimarts, 14 d’agost del 2012

- I Gran Trobada de llaüts de la costa de Tramuntana


El dissabte, dia 4 d'agost, se celebrà la primera trobada d'embarcacios tradicionals a la costa de Tramuntana. La trobada fou tot un èxit, o al manco els assistents s'ho passarem molt bé. Participaren tres barques: "Juan", de Sebastià Vidal, "Bienvenido", de John Lambourne; i "Pandora", de Bernat i Bartomeu Homar, i una vintena de persones en total.
Altres barques del Port de Sóller s'interessaren per venir, però al final no vengueren. Segurament, si l'any que ve se publicita per dins el Port, de ben segur que poden venir quatre, cinc o sis barques més.
Després de reunir-se a sa Foradada, es féu una ruta (estengueren les veles però navegaren a motor tot el temps, no hi havia ni gota de vent) cap a ponent, veieren el lloc conegut com "sa cadireta de s'Arxiduc", on encara s'hi poden veure els escalons excavats a la roca que usava l'Arxiduc per anar a nedar i fins i tot les barres de ferro on hi amarrava el "Nixe". Entraren dins el portet de s'Estaca, on feren un capfico, begueren una cervessa i visitaren les casetes (els mateixos habitants estiuencs de s'Estaca estaren encantats de rebre-los) i tornaren a sa Foradada, on es foteren una paella.
En John Lambourne i en Xavier Mulet tocaren les xeremies en diverses ocasions, tant a la mar com a terra
Com a primera trobada, com a primera experiència va ser tot un èxit. Tothom coincidí en que la trobada s'ha de repetir, organitzar-se un poc millor i intentar que hi hagi més barques.
Fotografies