dimarts, 3 de setembre del 2013

Aclarariments per als que encara no entenen de que va la Divisió Oberta.




1.-La divisió oberta es va crear per l’Associació de vela llatina de Mallorca per encabir les embarcacions aparellades a vela llatina sense certificat de mesurament APM per tal que poguessin participar a les regates on participen les embarcacions de les divisions competitives “Regata” i “Llaüts clàssics”, ambdues amb APM.

2.-Motius de la seva creació:
-Se crea per tal de incentivar la participació de gent amant de la navegació a vela llatina amb poca experiència en competicions i que no estiguin disposades, logicament, a gastar-se uns doblers en l’expedició del certificat de mesurament APM, sense tenir la certesa que els hi acabarà agradant..
-Aquesta iniciativa es pren a la vista de l’estancament i declivi progressiu de les inscripcions en les regates de les dues divisions competitives.
-Es necessari la incorporació de gent aficionada a la navegació tradicional per la qual cosa hi ha que estar oberts a fòrmules que facilitin aquest procés.

3.-La divisió oberta no és competitiva i per tant no hi ha classificacions per la senzilla raó que a les embarcacions, al no tenir APM, no se’ls hi pot aplicar un temps compensat en funció del temps real emprat per completar el recorregut establert.

4.-Encara hi ha gent i clubs nàutics que no han entès la filosofia d’aquesta divisió, per la qual cosa:
    -Si volen guanyar trofeus o el que sigui...., és molt fácil, es treuen el certificat de mesurament APM i ja poden competir amb altres embarcacions i aconseguir el que més els hi agrada.....competir.
     -Si volen instaurar un altre sistema de compensació a la divisió oberta, segons la meva opinió, contaminen l’objectiu per el qual es va crear. Si volen establir-lo, que ho estipulin a l’anunci i instruccions de regata, creant una altra divisió i tots sabrem a que jugam abans de començar.

5.-Amb aquesta iniciativa, si aconseguim que de cinquanta noves embarcacions inscrites a la divisió oberta, una decideixi fer el pas a les divisions competitives, ja haurà valgut la pena.

6.-Per si encara teniu dubtes, analitzeu la llista d’inscrits en les regates  que es fan a la badia de Palma en el darrers anys.
           

Gabriel Rosselló Torres
Secretari de la classe vela llatina

5 comentaris:

LA MAR ha dit...

Estic d'acord excepte en una cosa: no crec que l'objectiu de la classe oberta hagi de ser arribar a competir. Crec que el fet de fer junts un recorregut en pla passejada per gaudir de l'espectacle pot agradar a molta gent també.

Associació de vela llatina de Mallorca ha dit...

Benvolgut Jaume, l'objectiu final és aconseguir acostar a la mar i la navegació el major nombre de gent, sigui en pla passejada o competint.
Una abraçada.
Gabriel Rosselló.

Anònim ha dit...

Hola a tots, només per curiositat, hi ha o no hi ha competició i classificacions a la clase oberta?
Tomeu Homar

Associació de vela llatina de Mallorca ha dit...

Benvolgut Tomeu entenc i comparteix el teu desconcert tot veient el que va passar a la darrera Diada de Mallorca organitzada pel Club Nàutic Cala Gamba, només puc dir-te que abans de la seva seva celebració li vaig recordar al responsable tècnic d'aquesta entitat, Joan Marc Rigo, que a la divisió oberta no hi havia classificació -ni primer, ni darrer,....res- reponent que no em preocupés, que ho tenia clar..., però atès el que passà pareix que vaig xerrar amb la paret.
Gabriel Rosselló

Anònim ha dit...

Bé, la veritat és que crec que el 90% dels participants a la Classe Oberta ho tenen tant clar com en Joan Marc.
Tomeu Homar