dimecres, 26 de març del 2014

Sinopsi del documental "El genio de Darwin"



"El genio de Darwin": Documental de Ridchard Dawkins (138 min.)
 
   El geni de Darwin: Les claus de l'evolució (títol original The Genius of Charles Darwin) és un documental, realitzat inicialment per a la televisió, escrit i presentat pel biòleg i especialiste en la teoria de l'evolució Richard Dawkins.
   En tres capítols se centra en la influència de Charles Darwin i la seva obra “L'origen de les espècies” en la ciència, ampliant les seves conseqüències més enllà de la biologia cap a la religió i la moral. Dawkins utilitza en aquest documental l'evolució per defensar les seves posicions contra les religions majoritàries a favor d'un humanisme ateu.
  En el primer episodi (La vida, Darwin i tota la resta) Richard Dawkins explica els mecanismes bàsics de la selecció natural i exposa com Charles Darwin desenvolupa la seva teoria. 
  El cinquè primat és el segon episodi, aquí s'exposen algunes de les ramificacions filosòfiques i socials de la teoria de l'evolució.
  Déu ens torna el cop, és l'últim episodi, Dawkins explica algunes de les controvèrsies que el darwinisme pendents amb algunes concepcions religioses.